Bergvakantie in Sölden

11 jaar geleden ben ik op vakantie geweest in Sölden in het Ötztal in Oostenrijk. Dit was toen een charmant klein dorpje waar het gezellig vertoeven was. Aangezien we beide van wandelen houden leek het ons wel eens leuk om opnieuw eens een bergvakantie te doen in Oostenrijk. Omdat Sölden toen zo goed was meegevallen, was dit dan ook opnieuw de bestemming.

Wat een verschil! Dit is nu uitgegroeid tot iets wat amper nog te herkennen is. Het was toen al een bekend ski-oord en dat is het nu nog steeds. Met de komst van een pak extra hotels, pensions, appartementen en vooral sportwinkels, is dit klein charmant dorpje stilaan een kleine stad geworden. Maar daarom niet minder charmant.

De authentieke sfeer van Tirol is overal aanwezig en iedereen is even vriendelijk en gemoedelijk. Overal waar je komt, of het nu een winkel, pension of restaurant is… je voelt je er gewoon direct thuis.

Het weer was dit jaar wel iets minder. We waren al gewaarschuwd dat er geen denderend zomerweer was en dit was niet gelogen. De regen was een vaste waarde. De weersberichten waren dag op dag om bij te huilen maar al bij al zijn we toch bijna elke dag buiten geweest en hebben we zelfs enkele dagen prachtig weer gehad. De 2 laatste dagen waren dan echt wel slecht… hele dagen regen. 🙁

De pracht en de puurheid van de natuur is eigenlijk ongelooflijk. Je loopt vanuit je appartement een wandelweg op en je begint te stijgen. Op enkele minuten zit je midden in de natuur en is het genieten. Weinig volk, geen storende elementen… een zalige stilte die enkel wordt doorbroken door het ruisen van de bomen, het fluiten van de vogels en een kabbelende bergbeek, nu en dan eens een koebel die je ergens hoort en muggen… 🙂 En geloof mij, de muggen hier zijn janetten vergeleken met die van ginder. Hebben mij aardig te pakken gehad en mijn been zag er echt niet uit.

De wandelwegen ginder zijn talrijk en bijzonder goed aangeduid. In de lokale sportwinkel hadden we een stafkaart opgepikt en hiermee kan je alles doen. Wil je naar één van de vele almen boven Sölden? Geen probleem… beneden staan er zowat overal wegwijzers naar de almen. Verkeerd lopen kan je eigenlijk niet doen. Eens als je dan op zo een alm aankomt, dan wordt je onmiddellijk begroet door de eigenaar… alsof je een vaste klant bent. Zalig. Je kan daar dan een frisse pint drinken, lekkere lokale gerechten bezigen en als je wat geluk hebt zoals ons, dan krijg je op het einde ook nog een schnapps aangeboden van het huis.

Enige wat ik wél wat vervelend vond was het feit dat de wandelwegen op vele plaatsen ook gebruikt werden als MTB routes. Ben je aan het genieten van de natuur… komt er een hooligan op een MTB naar beneden gevlogen en heb je amper tijd om aan de kant te springen. Beetje jammer… maar niets aan te doen. Het is de rage tegenwoordig.

Wil je dan eigenlijk ook nog eens echt een geweldig uitzicht, dan kan je ofwel naar één van de 3 grote uitzichtspunten (Gaislachkogl, Tiefenbacjkogl en Schwarze Schneid)  wandelen (als je dat ziet zitten) of je neemt één van de kabelbanen die je naar de toppen brengt. En ik kan je verzekeren… als je op 3000m zit, dan is het uitzicht adembenemend. Fleeceke is wel een aanrader.

Kortom, als je van bergen en wandelen houdt, is dit echt wel de place to be. En we gaan zeker nog eens terug.

By Bart

Bart is a certified SharePoint consultant / architect at CTG Belgium NV with a broad professional experience in IT, a background in software development with a specialisation in Microsoft products and technologies and a solid knowledge and experience in Microsoft SharePoint Products and Technologies. He started as a COBOL developer on a mainframe environment and grew into software development for Windows platforms. Participated in projects varying from migrations of existing applications to development of Web applications and Windows applications. Became fascinated by the SharePoint 2007 platform and strongly believed in the added business value of this platform. Is since then fully committed to SharePoint and focuses on SharePoint implementations, migrations, integrations, design and coaching. Stays on top of new developments within the SharePoint technology stack and related technologies.

%d bloggers like this: