Verfwerken

Na 6 jaar zijn vorige week eindelijk de laatste werken gestart aan het huis. Iets wat we altijd voor ons uit hebben geschopt… verfwerken! We hadden zelf al de slaapkamers en dergelijke geverfd maar de grootste brok, de leefruimte, keuken, hal, nachthal, plafonds en deuren moest nog gebeuren. Maar dit zagen we niet zitten om zelf te doen. Verven doe je niet elk jaar en dus wilden we ineens wél zeker zijn dat de kleuren een beetje passen bij het interieur en dat het deftig is gedaan. We hadden al gauw door dat er ook aanzienlijk wat retoucheerwerk nodig was aan de bepleistering en daarenboven moesten alle muren nog worden geschuurd. Het vooruitzicht om hier een volledige verlofperiode aan te besteden was nu niet echt bemoedigend.

Dus hebben we maar ineens besloten om Verf met Advies te laten langskomen en ons wat te laten adviseren door professionals. Ieder zijn job, hé. Het advies kostte ons 75 EUR maar we kregen ineens 3 waardebons van elk 25 EUR die we konden gebruiken als we verf kochten. Na het advies en kostenplaatje voor zowel verf als uitvoering hebben we besloten dat ze het mochten uitvoeren. Vooral ook omdat ze de retouchering en schuurwerken voor hun rekening nemen. Dit zou ons een hoop tijd uitsparen en omdat we toen in blijde verwachting waren van onze Kobe, was dit een aanvaardbare kost. Ze konden eigenlijk al beginnen in oktober vorig jaar maar verfwerken met een klein prutske in huis… zagen we niet zitten. Hebben dan maar uitgesteld tot begin juli dit jaar. Dus die zijn nu net uitgevoerd. Op voorhand hebben we het hen wel zo gemakkelijk mogelijk gemaakt door alles vakkundig te verhuizen van de te verven ruimtes naar reeds geverfde ruimtes voor zover dat mogelijk was. Pas dan weet je hoe zwaar een dressoirkast is. Alle inbouwspots verwijderd, armaturen van de muur, schroeven uit de muur, lichtknoppen verwijderd, lamellen afgenomen,… het was leeg! De eerste 2 weken van juli hebben we gekampeerd op de bovenverdieping. 🙂

Het moet gezegd worden, zoals die mannen te werk gaan, zo zou ik het niet doen. Alles minutieus afgeplakt, de vloer volledig bedekt met een mooi aansluitende kartonfolie of plastiek, gelegd alsof het permanent gaat moet blijven liggen, alles met plastiek ingepakt, elke trede apart afgeplakt en bedekt, ramen volledig afgedekt met plastiek. Ik zou er zoveel tijd niet insteken… een laken onder mijn ladder dat mee opschuift met de ladder zou voor mij al voldoende zijn. Maar kijk, ik zou dan veel kuiswerk hebben aan de vloer met spetters… die mannen verven, ruimen hun afplakwerk op en alles is spik en span. Zelfs het schuren van de muren is nagenoeg stofvrij gebeurd!

Het resultaat mag er zijn. We hebben nog wel wat werk voor de boeg om alles terug op zijn plaats te zetten. We zijn nu eindelijk op een punt waar we kunnen zeggen dat alle grote werken zijn afgerond.

By Bart

Bart is a certified SharePoint consultant / architect at CTG Belgium NV with a broad professional experience in IT, a background in software development with a specialisation in Microsoft products and technologies and a solid knowledge and experience in Microsoft SharePoint Products and Technologies. He started as a COBOL developer on a mainframe environment and grew into software development for Windows platforms. Participated in projects varying from migrations of existing applications to development of Web applications and Windows applications. Became fascinated by the SharePoint 2007 platform and strongly believed in the added business value of this platform. Is since then fully committed to SharePoint and focuses on SharePoint implementations, migrations, integrations, design and coaching. Stays on top of new developments within the SharePoint technology stack and related technologies.

%d bloggers like this: