Kleine werkjes tijdens het verlof

Wij hebben 2 weken verlof. Allé, t’is te zeggen… ik heb 2 weken verlof en Sindy 1 week.
Hebben ons voorgenomen om deze week wat werkjes uit te voeren.

 • Tuin
  Vorig weekend ben ik begonnen met de tuin eens grondig onkruid vrij te maken en te houden. Heb mij een deftige schoffel gekocht en alles moet eraan! Maar de grond is keihard door het hete weer van de afgelopen weken en dus is het zwoegen en zweten. Maar elke dag een klein stukje gaat ook. Veel mensen verklaren mij voor zot omdat het toch geen zin heeft. Maar op deze manier heb ik ook ineens de grote keien en ander vuiligheid eruit. RoundUp spuiten gaat ook, maar dan zit ge met een hoop dor gedoe in uwe hof dat er ook uit moet. Achteraan is bijna gereed. De berg, daar begin ik niet aan. Die verdwijnt toch. Ga dat de komende weken wel proberen bij te houden en elk opstekend onkruid direct de kop indrukken zodat het niet de kans krijgt. Volgende week de rest op het gemak doen. Dan ben ik toch alleen thuis en hopelijk is het dan ook iets minder warm zodat ik eens deftig kan doorwerken zonder elke 10min te moeten stoppen om een liter water leeg te zuipen.
 • Regenput
  Maandag hebben we de regenput proper gemaakt. Was echt wel nodig. De filter van de hydrofoorpomp zag heel vuil en proper maken had niet veel zin want hij was direct terug vuil. Ze hebben de regenput gestoken voor ze met de bouw zijn begonnen. En deze ligt voor het huis, waar al het materiaal en dergelijke werd gestockeerd. Gevolg is dat deze vol zat met zand en vuiligheid. Dus maandagmiddag de dompelpomp erin. Wel spijtig want de put zat nog bomvol… dus 7500 liter eruit gepompt, ladder erin, botten aan en afgedaald met emmer, schup, tuinslang en Petzl. 5u later blinkte hij weer als nieuw. Voor de helft terug laten vollopen met water, filter van de pomp nog eens proper gemaakt en dat is al een heel verschil. Tegelijk heb ik ook het plat dak eens proper gemaakt. Met dat onweer van vorige week was er veel vuiligheid op gekomen en had zich opgehoopt aan de afvoer voor de regenpijpen en dit zou bij een volgende regenbui dus in de put geraken. We kunnen er nu weer effe tegen.
 • Verven
  De berging had al een primerke gehad voor we waren verhuisd maar er moest nog een eindlaag op. Dus gisteren alles uit de berging gehaald en daarna hebben we ze een mooi wit coucheke gegeven. Vandaag gaan we rekken tegen de muur maken naast den diepvriezer.
 • Rekken
  Nu de berging geverfd is, zijn we ook begonnen met het plaatsen van rekken om alles wat te stockeren. Een eerste muur is al afgewerkt. Volgende muur zal voor later zijn.
 • Plinten
  Afgelopen maandag zijn we onze juiste plintjes gaan halen voor boven. Zaterdag (of dinsdag) gaan we deze ertegen zetten. Dan kunnen we eindelijk boven ook eens grote kuis houden want er staat nog een slaapkamer die in elkaar moet gezet worden en nog een hoop dozen die in kasten moeten worden geladen.

En zo geraken de kleine dingen ook gedaan en is de verlof om voor ge het weet. 😥

By Bart

Bart is a certified SharePoint consultant / architect at CTG Belgium NV with a broad professional experience in IT, a background in software development with a specialisation in Microsoft products and technologies and a solid knowledge and experience in Microsoft SharePoint Products and Technologies. He started as a COBOL developer on a mainframe environment and grew into software development for Windows platforms. Participated in projects varying from migrations of existing applications to development of Web applications and Windows applications. Became fascinated by the SharePoint 2007 platform and strongly believed in the added business value of this platform. Is since then fully committed to SharePoint and focuses on SharePoint implementations, migrations, integrations, design and coaching. Stays on top of new developments within the SharePoint technology stack and related technologies.

%d bloggers like this: