Inbraakpreventie

Vanmorgen hebben we de preventie-adviseur van de stad Tienen op bezoek gehad om eens te komen kijken hoe het gesteld is met de veiligheid van onze woning qua inbraak. Nee, die komt niet uit eigen beweging. De wijkagent die hier is geweest voor de vaststellingen te doen bij de inschrijving als inwoner had gevraagd of wij hierin interesse hadden en vorige week zat er een brief in de bus met de contactgegevens. Heb diene mens dan gecontacteerd en een afspraak gemaakt.

Enniewei…

Hij was vrij tevreden over zijn bezoek. Je zou kunnen denken dat elke nieuwbouw vrij goed is uitgerust, maar volgens hem is dit zeker niet waar. Hij komt nog véél woningen (ook nieuwe woningen!!) tegen waar er geen simpel veiligheidsbeslag op de deursloten zit en dit is toch het minste wat je moet hebben. Bij ons was alles vrij goed uitgevoerd. Veiligheidsbeslag op de deursloten, stalen pennen (geen aluminium), SKG-gekeurd, vensters met een slotje op de kruk. Hij had wel enkele opmerkingen en wijzigingen die noodzakelijk waren in zijn ogen om het compleet te maken. Welke dit zijn ga ik hier nu niet zetten… kwestie van ongenode gasten niet op ideeen te brengen, hé. :mrgreen:
Op zich waren het details. Ik heb al met Tim van Standing Construct contact genomen om te kijken of we dit kunnen laten doen door de leverancier van de ramen  en ze gaan het nodige doen van zodra deze uit bouwverlof zijn! Top!!!!! 😎

Van de stad Tienen kunnen we tot 250 EUR premie krijgen voor de investeringen in mechanische beveiligingen. De papieren hiervoor zijn door hem opgemaakt. Ik moet enkel nog de werken laten uitvoeren en hem eens laten terugkomen.
Via de belastingen kunnen we tot 690 EUR terug krijgen van deze investeringen indien ze worden uitgevoerd door een geregistreerd aannemer. Dit geldt ook voor een alarm (bijkomende eis is dat de installateur van het alarm, een erkende installateur is. De lijst van erkende installateurs kan je terugvinden op Vigilis.)
Dus ik heb vandaag ook al eens gekeken naar een firma voor de plaatsing van een alarminstallatie.

By Bart

Bart is a certified SharePoint consultant / architect at CTG Belgium NV with a broad professional experience in IT, a background in software development with a specialisation in Microsoft products and technologies and a solid knowledge and experience in Microsoft SharePoint Products and Technologies. He started as a COBOL developer on a mainframe environment and grew into software development for Windows platforms. Participated in projects varying from migrations of existing applications to development of Web applications and Windows applications. Became fascinated by the SharePoint 2007 platform and strongly believed in the added business value of this platform. Is since then fully committed to SharePoint and focuses on SharePoint implementations, migrations, integrations, design and coaching. Stays on top of new developments within the SharePoint technology stack and related technologies.

%d bloggers like this: