Het zit hem in kleine zaken…

Wij krijgen geregeld de vraag wat onze ervaringen zijn met Standing Construct.

Ik zit geregeld op het forum van BouwInfo te lezen en ik heb al gemerkt dat er héél veel argwaan is tov bouwondernemingen en SOD’s. Men zou enkel uit zijn op je geld, met bedenkelijke onderaannemers werken, geen kwalitatieve materialen gebruiken, duurder dan losse aannemers, enz…
Je leest daar dan inderdaad verhalen van mensen die serieuze miserie hebben met hun aannemers of bouwonderneming en dat gaat dan van mankementen die niet opgelost worden, misverstanden tussen bouwheer en aannemers of onderaannemers waarbij men de schuld op elkaar steekt. Ik kan mij voorstellen dat dit allesbehalve leuk is en ja, ook wij hadden schrik hier voor.

Maar, we zijn ondertussen een dikke 6 maanden na de voorlopige oplevering en we kunnen met de hand op het hart zeggen dat wij een 100% positieve ervaring hebben met onze bouwonderneming. Zeer professioneel, vaste aannemers (één van de redenen waarom we voor hen hebben gekozen!!), een stricte werfopvolging, een correcte facturatie, degelijke materialen en een kwalitatieve afwerking.
Hebben we dan totaal géén problemen gehad. Nee, we hebben ook enkele problemen gehad. Allé, problemen is veel gezegd. In het begin was er een logistiek probleem wegens plaatsgebrek en tijdens de ruwbouw was er een probleem met doorhangende gevelstenen boven vensters en er was wat oponthoud met de mensen van de riolering. Maar het probleem met de gevelstenen hebben we dadelijk gesignaleerd aan Benny en dat is de dag nadat we het hebben gesignaleerd, gecorrigeerd. Dus voor ons was dit eigenlijk geen probleem. Moest men dit nu hebben afgewimpeld of op de lange baan hebben geschoven, dan waarschijnlijk wel.

We zijn ook niet over 1 nacht ijs gegaan. We hebben echt wel meerdere bouwfirma’s aangesproken maar om de één of andere reden klikte het nooit niet echt.
En ik merk ook geregeld dat in véél van die verhalen, de bouwheer verwachtingen heeft die in mijn ogen soms nogal onrealistisch zijn. Men verwacht dat alles gisteren wordt gedaan, men begint dadelijk met ingebrekestellingen of aangetekende brieven te schrijven. Ipv eerst eens gewoon op een normale manier met die mensen te babbelen… en dan is men verwonderd dat ze ineens niet meer meewerken. Tja… 🙄  

Verder zit het voor ons ook echt in de kleine dingen die ons elke keer nog meer doen overtuigen van het feit dat we de juiste keuze hebben gemaakt. Je leest dikwijls verhalen dat men kleine mankementen niet opgelost krijgt na de voorlopige oplevering. Ze beloven om langs te komen, maar sturen hun kat en dergelijke, of ze zijn compleet niet meer bereikbaar.
Wij hebben een heel andere ervaring!
Bij de voorlopige oplevering zijn er zaken genoteerd geweest. Deze zijn in de weken na de oplevering allemaal opgelost geraakt. Wij hebben daar niet extra voor moeten aandringen of bellen. Wij kunnen altijd terecht bij hen met vragen en dergelijke. Ik stuur een mail en die wordt bijna altijd onmiddellijk beantwoord.
Na de oplevering hebben we ook gemerkt dat er problemen waren met enkele dimmers. Ik heb dit gesignaleerd aan Peter Schepers en men is die dezelfde week nog komen vervangen. Ik heb tijdens het bouwverlof aan Tim van Standing Construct gevraagd of wij enkele zaken konden laten vervangen aan ramen en deuren… de offerte hiervoor zat vorige week in de bus en hij stelde voor om de plaatsing hiervan zélf en kostenloos (materialen uiteraard wel betalen) te doen en niet door de leverancier van ramen en deuren om ons te bedanken voor de vele reclame die we al hadden gemaakt. 2 weken geleden ook nog een extra binnenpost besteld bij Schepers & Co. Gert is men vanmorgen komen installeren. Wij vinden het gewoon leuk dat we ook na al de werken nog probleemloos terecht kunnen bij hen voor vanalles. OK, extra zaken zijn natuurlijk niet gratis, maar dat vragen en verwachten wij ook niet.

Ik passeer nu elke morgen in Oud-Heverlee (wegens wegenwerken op de E40) en daar hebben ze 2 werven tegen over elkaar. Het is grappig om te zien hoe je daar dag na dag eigenlijk net hetzelfde ziet als vorig jaar bij ons. :mrgreen: Je ziet dezelfde camionetjes, dezelfde vooruitgang… best wel leuk.

Wij hebben al tegen veel mensen gezegd… moesten we het opnieuw doen… we zouden niet nadenken!!! Zelfs al zou er een wachtlijst zijn van 2 jaar. Onze keuze staat vast!

By Bart

Bart is a certified SharePoint consultant / architect at CTG Belgium NV with a broad professional experience in IT, a background in software development with a specialisation in Microsoft products and technologies and a solid knowledge and experience in Microsoft SharePoint Products and Technologies. He started as a COBOL developer on a mainframe environment and grew into software development for Windows platforms. Participated in projects varying from migrations of existing applications to development of Web applications and Windows applications. Became fascinated by the SharePoint 2007 platform and strongly believed in the added business value of this platform. Is since then fully committed to SharePoint and focuses on SharePoint implementations, migrations, integrations, design and coaching. Stays on top of new developments within the SharePoint technology stack and related technologies.

3 comments

 1. Heel herkenbaar allemaal (zie ook ons bouwblog dat – eerlijk is eerlijk – halverwege wel stilgevallen is; hopelijk vinden we ooit nog eens de tijd om het af te werken)!

  Ook wij zijn in zee gegaan met Standing Construct en hebben daar nog geen seconde spijt van gehad: een heel degelijk bedrijf dat volledig waarmaakt wat het belooft!

  Je merkt pas hoe goed Standing werkt als je contact hebt met niet-Standingmensen: de mannen van het water, de mannen van netbeheerder INFRAX…

  Intussen is bij ons de voeger (ook via Standing Construct) langsgekomen en het resultaat mag er echt wel zijn!

  Mensen met vragen/ bedenkingen/… over Standing Construct mogen ons steeds contacteren (via ons bouwblog).

  Niet twijfelen: Standing Construct kiezen!

 2. Zelfde verhaal als caroline. Ik start ook in augustus/september 2011 met Standing Construct, en de communicatie valt tot nu toe zeer goed mee. Hebben ook al enkele tips gegeven, die me al wat geld bespaard hebben. Hopelijk blijft het zo!

 3. Ondertussen hebben we ook getekend bij Standing Construct (okt 2010) We zitten in de planning voor augustus 2011. We zitten in de finalisering van het plan. Tot hier toe is alles heel vlot verlopen, een keertje extra langskomen is voor Bart geen probleem. Mailtjes worden ook vlot beantwoord. Tot hiertoe alvast 10/10 !

Comments are closed.

%d bloggers like this: