Gas en elektriciteit is aangesloten

Vandaag ging men langskomen om de aardgas en elektriciteit aan te sluiten.
De elektriciteit was niet zoveel werk. Metertje installeren, kabel van de werfkast losmaken en vastmaken in de vaste meterkast en klaar. De gas daarentegen… op de technische instructies stond dat ik een “manhole” moest maken van 1m³ aan de muur en eentje aan het straat. Ik had daarop gebeld naar Eandis om te vragen of dit ook nog moest als er een energiebocht stak met buizen tot aan de straat.
“Neen” was hun antwoord… niet meer nodig. OK! Minder werk voor mij! 😎
Eerste wat diene mens zei toen hij aankwam… “Ik kan eigenlijk niet beginnen… geen gat aan de muur, geen gat aan de straat”. Lap!
Nadat ik hem had uitgelegd dat ze mij hadden verzekerd dat dit niet meer moest was hij blijkbaar niet verrast… ik was niet de eerste die verkeerde informatie had gekregen. Hij zei dat die mannen achter hun bureauke eens op ne werf moesten komen helpen want er is daar geen ene die effectief ooit die werken heeft moeten uitvoeren. True true… 😆
Na de farce met die meetmodule en daarna met een 3-fase aansluiting terwijl dit een monofase moest zijn, was dit ondertussen al de 3de keer dat ze mij dus verkeerdelijke informatie hadden gegeven. 🙄

Anyway, hij had kunnen vertrekken maar is zo sympathiek geweest om het gat aan de straat zelf te graven. Voor het gat aan de muur heeft hij een creatieve oplossing gevonden. Net toen hij de gasleiding aan moest sluiten op de leiding aan de straat begon het te gieten. Maar niet stoppen, hé. Gewoon doorwerken in de gietende regen. Respect! Ik stond in de garage. 😳

De gasmeter is geinstalleerd, maar er ontbrak nog een koppeling van de interne leiding naar de meter. Dit moet onze loodgieter nog voorzien. Van zodra dat ertussen steekt, kan ik naar Eandis bellen voor de gas open te zetten. Dan sturen ze iemand om de verzegeling van de kraan te halen en deze open te draaien.

Tegen de middag was alles klaar en hebben we eindelijk licht in ons huis en kunnen we eens een radioke insteken zonder met een verlengsnoer rond te zeulen. Had al een doos mee met peerkes en sockets zodat ik hier en daar een lamp kon voorzien. Want als ik nu na het werk naar de bouw rij, dan is’t donker als ik arriveer en is een beetje licht altijd wel leuk.

In de loop van de week komt A&D Elektro de werfkast terug ophalen.

By Bart

Bart is a certified SharePoint consultant / architect at CTG Belgium NV with a broad professional experience in IT, a background in software development with a specialisation in Microsoft products and technologies and a solid knowledge and experience in Microsoft SharePoint Products and Technologies. He started as a COBOL developer on a mainframe environment and grew into software development for Windows platforms. Participated in projects varying from migrations of existing applications to development of Web applications and Windows applications. Became fascinated by the SharePoint 2007 platform and strongly believed in the added business value of this platform. Is since then fully committed to SharePoint and focuses on SharePoint implementations, migrations, integrations, design and coaching. Stays on top of new developments within the SharePoint technology stack and related technologies.

%d bloggers like this: