2012… het jaar van den hof!

Na 2 jaar modder en onkruid, gaan we met een beetje geluk dit jaar eindelijk van onze tuin kunnen genieten. 😎
Rond nieuwjaar hebben we een tuinaannemer (Tuinaanleg Vanreyten uit Meeuwen-Gruitrode) gecontacteerd. Deze is na nieuwjaar langsgeweest om de situatie even te bekijken en heeft ons nadien een offerte bezorgd.

Ik had het eerst zelf willen doen, maar met al dat regenweer van het najaar hebben we gemerkt dat de grond (leem) te vast is. Het water kan niet weg en blijft op de leemgrond staan. Dit maakt ook dat het een rotkarwei is om deze af te graven voor de inrit. En we moeten héél wat afgraven. Als het zo vochtig is, dan is deze grond loodzwaar en als het een tijdje warm is, dan is het net beton waar je niet door geraakt. En het probleem is dan ook nog eens… waar moet je naartoe met deze grond hé?

Dus hebben we beslist om het te laten doen door een aannemer. Die heeft het materiaal ervoor. Ik niet. En dan is het ineens fatsoenlijk gedaan en op een week tijd. Als ik het moet doen, dan is het na de werkuren en gaat het serieus wat tijd kosten.

We hadden eerst gepland om voorlopig kiezel te nemen op de inrit om dan later klinkers te laten leggen. Maar nieuwsgierig als we waren, hebben we gevraagd om voor beide prijs te maken en wat blijkt… de meerprijs voor klinkers is op zich niet zoveel. Zelfs zo weinig, dat het een zotte kost is om nu kiezel te laten komen om binnen 2 jaar deze terug te laten afgraven en klinkers erin te leggen. Dus… ineens klinkers!  :mrgreen:

Vorige week overeenkomst getekend en men schat dat ze kunnen komen uitvoeren eind april, begin mei… afhankelijk van het weer. Dus laten we hopen dat we het gehad hebben met de regen zodat we in de zomer op ons terras kunnen zitten.

Werken die moeten gebeuren:
– inrit afgraven langs het huis en voor de garage en voordeur en aanvullen met steenpuin en klaarmaken voor klinkers
– plaatsen van 78 borduren voor bloemperken en boorden
– Terras aanleggen in klinkers
– afgraven van de achtertuin en overtollige grond afvoeren. De resterende mengen met zwarte grond voor hem poreuzer te maken en nivelleren.
– plaatsen van 150m² grasmatten
– plaatsen van 127m² klinkers (antraciet).

By Bart

Bart is a certified SharePoint consultant / architect at CTG Belgium NV with a broad professional experience in IT, a background in software development with a specialisation in Microsoft products and technologies and a solid knowledge and experience in Microsoft SharePoint Products and Technologies. He started as a COBOL developer on a mainframe environment and grew into software development for Windows platforms. Participated in projects varying from migrations of existing applications to development of Web applications and Windows applications. Became fascinated by the SharePoint 2007 platform and strongly believed in the added business value of this platform. Is since then fully committed to SharePoint and focuses on SharePoint implementations, migrations, integrations, design and coaching. Stays on top of new developments within the SharePoint technology stack and related technologies.

%d bloggers like this: