Werken op E40

Sinds begin deze week is het dikke miserie op de E40 van Luik naar Brussel. Ze zijn het wegdek aan het vernieuwen tussen Bertem en Sterrenbeek. De 3 rijstroken van de E40 worden herleidt tot 1 rijstrook terwijl de 2 van de E314 blijven behouden. De gevolgen zijn er dan ook… elke dag kommer en kwel op het stukje Haasrode-Bertem met vertragingen van 45min tot een uur.
Werken zouden nog duren tot half september. Leuk is anders!
Alsof het nog niet genoeg is, starten ze ook vandaag in de andere richting. Dus ook van Brussel naar Leuven is het sinds vanmorgen over 3 versmalde rijstroken. Maw, de komende 3 maanden is het elke morgen en elke avond prijs. 👿

Dus hebben we gezocht naar een alternatieve route en heb ze gevonden. Gisterenmorgen heb ik een uur gereden van Haasrode tot Bertem. Vanmorgen 20 minuten. 😎 Dit moet echter in 15 minuten kunnen want ik ben op een typisch Belgisch fenomeen gestoten op deze alternatieve route… omleidingen! 🙄  Jawel… je kan hier in België onmogelijk een binnenweg nemen zonder ergens op wegenwerken te stuiten en bijhorende omleidingen. De omleiding in mijn geval is vanaf vandaag (had ik dergelijke kansen eens op de lotto, hé!!!) tot de 25ste juni.

Route

Vanavond een nieuwe route uittesten in de andere richting om zo vlot mogelijk van de E19 Antwerpen-Brussel tot op de E40 in Bertem te geraken.

Route