Vakantie in Cornillon

Helaas… de vakantie zit erop.
We hebben een weekje in het departement “Le Gard” van Frankrijk gezeten op camping Les Libellules.

Het weer: zalig! Elke dag temperaturen van rond de 30 graden en zon. Wel een beetje geluk gehad want de 3 weken ervoor was het daar niet bijzonder mooi. We hebben enkel de donderdag een beetje regen gehad in de voormiddag, maar tegen de middag was het al weer voorbij en was het weer heet!

De accomodatie: in één woord: fantastisch!!!! Voor Sindy was het de eerste keer dat ze ging kamperen en het is 100% meegevallen. Een leuke camping, gericht op het gezin. Maw, families met kinderen. Om 23h moest alles wel stil zijn en daar stonden ze op. Door de dag was het aangenaam vertoeven… spelende kinderen was het enige wat je hoorde en uiteraard… de krekels. Het zijn Nederlandse uitbaters wat dus betekent dat de camping voor 98% vol zat met Nederlanders maar dat was niet erg. Elke morgen vers brood aan de receptie en elke maandag komt er een pizzaboer pizza maken op de camping. Ook is er elke week een gezamelijk eetfestijn op de camping waar iedereen zich kan voor inschrijven. Kortom… een aanrader! Hier gaan we zeker nog terug!!!!

De omgeving: Het departement Le Gard is een heel mooie omgeving. De camping ligt net buiten de dorpjes Cornillon, Goudargues en Saint-Gély, aan de oever van de Cèze.

Camping “Les Libellules”

In de buurt is er veel te zien. De stad Bagnols sur Cèze ligt op 15km. Daar is er wekelijks een markt en heb je grote winkels (Intermarche, Champion). Daarnaast zit je op een 50 km van Nîmes waar je de arena kan gaan bezichtigen.
Verder heb je nog Le Pont Du Gard en Les Cascades de Sautadet (die op 5km van de camping liggen). Een uitstapje naar de Gorges van de Ardeche zijn ook aan te raden. Een prachtige rit met de wagen door de europese Grand Canyon waar je op verschillende punten een prachtig uitzicht hebt op de Ardeche. Daar kan je ook Pont d’Arc gaan bezichtigen, een natuurlijke brug over de Ardeche, uitgeslepen in de rotsen.

Als je van markten houdt, dan is Uzès zeker aan te raden. Er is daar ‘s zaterdags een gezellige markt maar ga vooral vroeg want parking vinden is een ramp. Verder zijn er in zowat alle dorpjes en steden een hoop markten waar je altijd wel even kan rondwandelen.

Foto’s? Uiteraard… een kleine greep uit het aanbod. De volledige collectie kan je bekijken op http://foto.kuppens-switsers.net/Cornillon%202008/index.html