Noodweer

Toen ik vanavond in Antwerpen vertrok zag ik aan de horizon al donkerblauwe lucht … voorspelde al niet veel goeds. Onderweg op de E19 richting Brussel hoorde ik dan dat er een zwaar onweer over Brussel trok in de richting van Leuven en zo naar het zuiden van Limburg. In Zemst had ik het dan ook zitten… nog 30km/h kon er gereden worden. Toen ik binnendoor via Meerbeek naar Bertem reed was het al duidelijk… straten die volledig onder water waren gelopen en waar je door 30cm water moest rijden.

Op de E40 richting Tienen lagen overal stukken bomen. Zelfs de omheining van de HST naast de E40 lag op de pechstrook tussen Boutersem en Tienen. In Tienen zelf was het nog een pak erger. Overal omgewaaide bomen en ik voelde de bui al hangen… de voeger is bezig en had een stelling staan tot aan de nok van’t dak. Ik had even schrik dat deze ook zou omliggen.

Toen ik thuis kwam was het echter niet zo erg. De stelling was grotendeels afgebroken. Zelf hebben we geen schade buiten een paar omgewaaide bloempotten. Ben ook op het plat dak moeten klimmen om de afwatering proper te maken. Deze zat verstopt met bladeren en had een zwembad gemaakt van ons plat dak.

Bij de buren was het echter minder goed gesteld. Bij de rechterbuur lag de omheining plat tegen de grond. Die heb ik nog helpen rechtzetten want alleen was er geen beginnen aan. Gelukkig waren het enkel de klemmen die los geschoten waren waardoor de draad onbeschadigd was. De rechterbuur heeft minder geluk. Die heeft de notenboom die bij de buren achter ons staat, op zijn tuinhuis gekregen. Gelukkig heeft de berg die in onze hof nog ligt, de val wat gebroken en ondersteunt deze de boom grotendeels waardoor de schade op het eerste zicht beperkt blijft. De overburen hebben 2 grote omgewaaide bomen in de hof liggen en om de hoek zijn er ook 3 bomen plat gegaan. Achter de kerk liggen er blijkbaar enkele serieus kleppers tegen de vlakte.

Heb nog even een controle op zolder gedaan om te kijken of er nergens geen lekken waren of pannen kapot zijn maar ons huizeke heeft zijne vuurdoop gehad en overleefd!