Lewis Hamilton is wereldkampioen F1 2008!!!!

De laatste race van het F1 kampioenschap 2008 in Brazilië was er eentje van formaat. Regen net voor de start kondigde al aan dat het geen gewone race ging worden. L. Hamilton moest binnen de top 5 eindigen om zeker te zijn van het wereldkampioenschap. Hij moest vanop de 4de plek vertrekken… dus als hij het hoofd koel hield zou dit geen probleem mogen zijn.

Lange tijd leek het dan ook naar uit dat het hem ging lukken… tot een 12min voor het einde van de race opnieuw regen werd aangekondigd en op amper 5 ronden van het einde was het zover… regen! Zowat alle rijders kwamen nog binnen voor regenbanden… behalve Glock (onthou deze naam!). Dit was op zich geen probleem… Hamilton reed op een 5de plaats. Vettel lag echter op de loer vanop een 6de plaats en kon 2 ronden voor het einde de 5de plaats afsnoepen van Hamilton. De race was voorbij… De Ferrari aanhangers werden gek. Massa ging als 1ste over de streep… Ferrari-kamp uitzinnig van blijdschap. Winnaar van Brazilië en ook wereldkampioen. De teleurstelling was groot bij McLaren.

Maar… ik zei al, onthou de naam “Glock”. Terwijl de rest op regenbanden rond reed en het steeds harder begon te regenen, reed onze Glock nog altijd op gewone banden rond op een 4de plek. En dit met 15 seconden voorsprong op Hamilton in de laatste ronde… een F1 met gewone banden in regenweer is echter niet te besturen. Wat maakte dat zowel Vettel (5de) als Hamilton (6de), Glock nog hebben kunnen inhalen in de laatste bocht… wat maakte dat Hamilton toch nog 5de werd en belangrijker… 1 punt voorsprong behield op Felipe Massa en bijgevolg wereldkampioen werd!

Het euforische rondspringen van Ferrari mondde uit in ongeloof en zware teleurstelling terwijl het McLaren kamp ontplofte!

Way to go Lewis! Jongste wereldkampioen ooit!

Wat ik bijzonder leuk vind… McLaren heeft in de loop van het seizoen verschillende punten verloren door sancties van het FIA in het voordeel van Ferrari en in het bijzonder Massa. En dan hebben ze nog kunnen winnen… zegt genoeg over de rijderskwaliteiten.