Een weekje Toscane

Onze week vakantie zit er weer op voor dit jaar. De reis ging dit jaar naar Toscane, meer bepaald naar een klein maar charmant vakantieresort “Pieve di Caminino” in de buurt van Roccastrada (Grosseto).

Bij aankomst werden we bij het binnenrijden van het compleet afgesloten terrein verwelkomd door een enthousiaste eigenaar in een (zonder overdrijven) adembenemende centrale hal die is ondergebracht in een kerk uit de XIde eeuw en die nu dienst doet als privé museum en dit met een fles zelfgemaakte ijskoude witte wijn. Een perfecte start van een vakantie na een rit van 8u in een snikhete auto. Mijn airco van de auto is namelijk stuk. Geen al te beste timing als het buiten > 35° is. 😕

Het appartement (The School) was een klein appartementje voor 2 personen met een klein charmant balkon. Dit was ondergebracht in één van de bijgebouwen van de centrale bouw en door zijn dikke muren en luiken vrij koel te houden.

Heel het domein straalde rust en stilte uit. Iets wat ook werd gerespecteerd door de gasten. Na zonsondergang werden overal kaarsen aangestoken om het authentiek karakter nog wat kracht bij te zetten. En dan waren het enkel de krekels die je nog kon horen… zalig.

Omdat het te heet was om echt veel activiteiten te doen, hebben we ons beperkt tot het bezoeken van dorpjes en steden in de buurt (Massa Marittima, Montepulciano, Siena, Castiglione della Pescaia,…). De wandelschoenen zijn echter werkloos achter gebleven in het appartement. Het zwembad met prachtig uitzicht bij zonsondergang was ook één van onze vaste stekken om bij de avondzon wat afkoeling te zoeken.

Al bij al een top vakantie waar we echt tot rust hebben kunnen komen en hebben kunnen genieten van de Toscaanse sfeer. Zeker voor herhaling vatbaar.

Alleen hebben we toch enkele dingen geleerd:

  • Niet meer vertrekken of aankomen op een zaterdag. De doortocht van Zwitserland/Italië via de Gothard tunnel is een nachtmerrie.
  • Zorgen dat de airco van de auto naar behoren werkt want dit is echt geen lachertje… zeker als je lederen zetels hebt. Ik weet nu perfect hoe een pizza zich voelt in een oven 😎
  • De periode mei/juni kiezen ipv augustus. Door de grote hitte was de natuur niet meer op zijn moost.

Fotootjes…