10 jaar geleden… het lijkt een eeuwigheid

Dit jaar is het 11 jaar geleden dat we elkaar hebben ontmoet. Het lijken er meer, maar het is niet zo. We hebben elkaar voor het eerst gezien op het huwelijk van een gemeenschappelijke vriendin. Ik als gast, zij als getuige van de bruid. Dat was het begin van een vriendschap, niets meer… zij had op dat moment een relatie en van een vonk was er absoluut geen sprake toen.

IMG_0833

In het anderhalf jaar dat daarop volgde is de vriendschap gegroeid en versterkt. Tot die memorabele week in Denemarken in 2006. We beseften het zelf nog niet op dat moment maar ergens is er tijdens die week een vonk geweest. De gezellige rit met ons tweetjes naar huis, het ongemakkelijke moment bij het afscheid nemen na thuiskomst… de dagen en weken nadien waren de kriebels bij momenten absurd… net pubers. Uiteindelijk hebben we elkaar de liefde verklaard op 19 november 2006.

mixtape-136395972199803901-150204161947

Een relatie die ondertussen al 10 jaar is, en zoals alle relaties met ups and downs is verlopen. We hebben mooie momenten gekend, maar ook vreselijke moeilijke momenten. De fijne momenten die we tijdens de jaren hebben gehad, het uitkijken naar een eigen huisje, het uitzichtloze proces voor een gezinsuitbreiding, de sprankeltjes hoop en het uiteraard het grote moment waar we jaren naar hebben uitgekeken, maar ook de bijzonder grote pijn van het verlies van Kobe… Het zijn die momenten die de band enkel maar hebben versterkt.

10 jaar is dan denk ik ook een mooi moment om uiteindelijk die laatste stap te zetten waar iedereen eigenlijk al een tijdje op aan het wachten is. Een evidente stap, ook voor ons… Zoals het hoort voor een echte grillmeister, hebben we dit uiteraard beslist tijdens een BBQ, tussen een kipfilet en een kalkoen-brochette… “Misschien moeten we er ook eens werk van maken? Wat denkte?” Het antwoord was niet verrassend… maar toch had ik iets later even een momentje dat ik in mijn eigen dacht…

36fd30b5b90456d8bf399400fb7c45e9

Een datum zoeken was ook al niet moeilijk: 19/11/2016. De dag waarop we exact 10 jaar samen zijn. Een snel telefoontje naar het stadhuis met de vraag of die datum nog vrij is en voila… het was geregeld. Nu nog de praktische zaken regelen en we kunnen aftellen.