Wij – Cementsluier : 1-0

Vandaag zijn we de cementsluier voor de eerste keer te lijf gegaan. Dit stond eigenlijk vorige zondag al op het programma maar door de plotselinge sneeuwval is dit er niet van gekomen.
De verwarming heeft ondertussen al 3 weken kunnen draaien waardoor er een aangename warmte hing in ons huis en ook de vochtigheid is aanzienlijk verminderd. 3 weken geleden waren er overal nog donkere plekken in het plakwerk zichtbaar. Deze zijn, op wat uitzonderingen na, allemaal verdwenen.
De cementsluier verwijderen is ook geen probleem op het eerste zicht. We hebben de vloer nu voor een eerste keer gedweild en het ziet er al een pak mooier uit. De vloerder had zelf al de grootste vuiligheid weggehaald. Vooral in de berging en de garage zullen we wel eens moeten schrobben maar ik vermoed dat als we dit enkele keren doen, alles mooi verdwenen is. Ik denk niet dat we daar een speciaal product voor gaan nodig hebben.
Tegelijk heb ik ook de inbouwspots in de badkamer ingewerkt. Had een beetje schrik of er wel genoeg licht ging zijn maar dit blijkt geen probleem te zijn. Licht genoeg! 😎

Gisteren heb ik telefoon gekregen van Van Marcke. Volgende maandag (4 januari) komen ze de waterontharder in bedrijf stellen.