Tijd voor de BTW-aangifte

Gisteren zat er een bruine envelop van het Controlekantoor van de BTW in de bus met daarin een formulier 106.3.
Dus om alle facturen bij elkaar te zoeken. 😎

De BTW heeft ons dus gevonden. Allé, t’is te zeggen… ik heb hun gevonden. 😳  Ik had gelezen dat die aangifte uiterlijk 3 maanden na het betekenen van het KI moest gebeuren. Dat was op 8 oktober voor ons. Dus uiterlijk 8 januari moet die aangifte binnen zijn en ik had dus nog niks gehoord. Heb ik zelf maar een mailtje gestuurd om te vragen of zij ons gaan informeren of dat wij dit spontaan moeten doen. Gevolg… ze hebben dat formulier opgestuurd. Heb zo’n vermoeden dat ze verwachten dat iedereen dit wel zo weet. 

Nu, ik ben IT’er en als ik zo een A4 blad met vakskes zie waarop ik voor elke aannemer de naam, adres, factuurdatum en bedrag moet gaan overpennen, dan krijg ik stress. Die vakskes zijn véél te klein en dus wordt het een rommeltje en ik heb echt geen goesting om een ganse avond te liggen keuteren op zo’n formulierke.

Gelukkig voor mij… De Belgische administratie is mee met hunne tijd en dat formulier is dus ook beschikbaar als invulbare PDF op hunne website. YEAH! :mrgreen:

Je kan het downloaden via http://ccff02.minfin.fgov.be/portal/portal/MyMinfinPortal/datasanddocs/forms. Daar tik je achter “identificatienummer” => 106.3 en je klikt op zoeken. Je krijgt dan een download link voor dat formulier. Is van 2005 maar de papieren versie is identiek.

Nu enkel nog copies maken van alles… facturen, offertes, lastenboek.

2 thoughts on “Tijd voor de BTW-aangifte

 • Monday, 1 August, 2011 at 10:00
  Permalink

  Dat is inderdaad een probleem. Ik heb dat opgelost door de naam op 1 regel te zetten en het adres in de regel eronder. Niet ideaal, maar wel doenbaar.

 • Tuesday, 30 November, 1999 at 02:00
  Permalink

  Hallo,
  Ik heb ook de pdf versie gedownload. Maar ik kan in die kleine vakjes nog altijd niet alles kwijt. Bijvoorbeeld in vak III ‘ geplaatste of verwerkt door (naam+adres)’ in een veldje met 28 karakters! Hoe hebt U dat opgelost?
  En de lijst ‘vak II’ is maar 31 velden lang, daar krijg ik (jammer genoeg) nooit al m’n facturen in. Weet U daar een oplossing voor?
  Mvg

  Filip

Comments are closed.