Ons huizeke is opgeleverd!

De voorlopige oplevering is gebeurd. :mrgreen:

Gisterenmorgen was het verzamelen geblazen om 10u. Samen met Hilde Bungeneers (architecte) en Benny hebben we alles overlopen en zijn alle gebreken en todo’s genoteerd in een verslag. Er zijn nog 2 grote werken te doen:

  • Retouchewerken van de bezetting
  • voegwerken

Het eerste zal hopelijk kortlings gebeuren want zolang dit niet gebeurd is, kunnen we niet echt verder met laminaat en het verhuizen van zaken. De voegwerken zal waarschijnlijk voor april of mei ten vroegste zijn want de voeger heeft het razend druk. Maar dit is niet zo erg. Is niet zo dringend.

Voor de rest waren er zeer weinig gebreken. Een paar kleinigheden die in de loop van de komende weken zullen hersteld worden:

  • afstellen van de ramen
  • bijplaatsen van een afdekplaatje voor een stopcontact
  • inox reling van den trap die beschadigd is
  • siliconen die losgekomen zijn
  • aansluiten van motor van de garagepoort op een schakelaar

En nog wat andere kleinigheden die ik vergeten ben.

Dus een 98% perfecte oplevering. Maar dit wisten we eigenlijk al op voorhand.

Als we zo even terugkijken naar het afgelopen jaar, dan kunnen we zeggen dat we een vrij zorgeloze bouw achter de rug hebben. Weinig of geen échte problemen gekend buiten wat logistieke problemen bij de aanvang maar voor elk probleem is er een oplossing.
Ik denk dat we 2 jaar geleden een uitstekende keuze hebben gemaakt door in zee te gaan met Standing Construct. Zij en hun partners hebben puik werk afgeleverd. En dan in het bijzonder Benny… die met oog voor detail de werf heeft opgevolgd en deze tot een goed einde heeft gebracht.
Zoals ik ook al tegen een heel aantal toekomstige bouwers, die op zoek zijn naar een bouwfirma, heb gezegd…. met Standing Construct zit je goed. Geen verassingen, kwalitatieve afwerking. Jawel… 200% tevreden!!
Op hun website staat er een pagina “Waarom“… Elk punt dat daar staat, kunnen wij enkel volmondig beamen. Men heeft dus over de volledige lijn zijn woord gehouden. En bij hoeveel bouwondernemingen kan je dit tegenwoordig zeggen? 😉