Offerte binnenschrijnwerk

Eind vorige week is de offerte van het binnenschrijnwerk gearriveerd. Dit is afkomstig van Houtcomfort in Diest.
Wij hebben gekozen voor een houten, open trap. De leuning bestaat uit een ronde houten handgreep maar de horizontale spijlen zijn van inox. Een volledige inox handgreep werd ons niet aangeraden omdat dit vrij krasgevoelig is en je deze er niet meer uitkrijgt.
Alle binnendeuren zijn gewone tubespaan verfdeuren, behalve de deur van de hal naar de living. Dat is een glasdeur met een gezandstraald gedeelte.

De offerte maakte melding van een trap met een kwartdraai maar wij zouden eerder opteren voor een rechte trap. Een trap met kwartdraai steekt beneden aan de zijkant een stukje buiten de trap en aangezien onze hal maar 2m breed is, willen we liever geen uitsteeksels naast de trap om te vermijden dat er daar eens iemand over gaat struikelen.
Maar een rechte trap houdt dus ook in dat de draairichting van de WC-deur moet veranderen om praktische redenen.

Of een rechte trap mogelijk is, zal afhangen van de opmeting ter plaatse.

Na overleg met de mensen van Houtcomfort hebben ze voorgesteld dat wij na het chappen contact opnemen met hen zodat ze de trap kunnen komen opmeten nog voor de vloer wordt gelegd. Want als de draairichting van de deur wijzigt, dan is het wel belangrijk dat de vloerders dit weten. Dan krijgen we geen verassingen achteraf. Ze stelden wel voor dat we dit zouden vermelden op de offerte bij ondertekening dat de trapkeuze onder voorbehoud is van definitieve opmeting.

En nu kijken we uit naar zaterdag. Dan moeten we om 9u op de bouw zijn om de elektriciteit en sanitair te bespreken en uit te tekenen.