Inplanting van de bouw

Deze namiddag is de bouw ingeplant op de bouwgrond.

Geen grote problemen opgedoken. Hebben enkel vastgesteld dat de buren hun bodemplaat een 60-tal cm dieper zal zitten als die van ons. Bijkomend hebben we vastgesteld dat men over een breedte van 1m20 op onze grond hebben mee uitgegraven en later terug hebben aangevuld. Wil dus zeggen dat over de breedte van 1m20, de grond, “losse” grond is en we hiervoor een oplossing moeten zoeken want de bodemplaat zal daar op moeten komen. Mogelijkheden zijn een strook opvullen met stabilisé of extra ijzers in de bodemplaat.
Daarnaast stelde Benny (de werfleider) voor eens te kijken om de bodemplaat naar 30cm dikte te brengen (ipv 25cm). Volgens hem is dit geen luxe. 25cm was al goed maar hij is geruster met 30cm. Qua meerprijs zou dit moeten meevallen.

De grondwerken zouden al voor binnen een week of 2 zijn. Dat valt dus goed mee… dus tegen begin juni zouden ze moeten bezig zijn. 😎

Naast de inplanting zijn we vandaag ook nog even gepasseerd in Langdorp bij de keukenleverancier om de bestelbon te tekenen. Hebben ineens een staal van het keukenblad meegekregen om gemakkelijker vloer en tegels te kunnen kiezen.