Eerste stappen naar ons eigen huis

Vorige week hebben we na lang wikken en wegen toch beslist om mijne bouwgrond in Goetsenhoven (Tienen) niet te verkopen en er zelf ons eigen huis op te gaan bouwen.
Nu ja, zelf bouwen… laten bouwen. 🙂
Vrijdagavond is er een bouwadviseur van Standing Construct langsgeweest voor een eerste gesprek. We hebben hier wat informatie gekregen over hun werkwijze.
Ik had van mijne goeie vriend Ludwig vernomen dat deze firma de moeite was. En ik moet hem gelijk geven… we voelen ons goed bij hen. Hun manier van werken staat ons aan, geen gladde verkoopspraatjes… gewoon recht door zee.
Hij heeft onze eerste schetsen meegenomen om deze al eens te laten becijferen. Zo hebben we toch al een indicatie of ons idee ook mogelijk is met ons budget.
Na het paasverlof zouden we deze moeten krijgen.
Van zodra we die hebben kunnen we beslissen of we verder gaan met hen. In dat geval, gaat hij ons al direct op de planning zetten want het is voor de moment al wachten tot begin volgend jaar voor ze kunnen beginnen. Op zich niet zo’n probleem want we hebben nog een lange weg te gaan van keuzes maken en knopen doorhakken.
Maar de eerste stappen naar een eigen huisje zijn gezet.