Dakwerken – Deel 2

Laat het nu maar regenen, want wijlie hebben een dak!!! 😎

En zoals met de rest… ziet het er zeer mooi uit. De pannen lopen mooi samen met de buren en alles is één groot geheel. Ook de dakgoten gaan mooi samen met de bouw. Het paddestoelke op het dak voor de ventilatie is niet te groot… ook een meevaller.
Ik was echter wel heel benieuwd naar het plat dak. Wij hebben hier voor Alkorplan (PVC) gekozen ipv een bitumen dak omdat ik het zo niet heb op die bitumen en omdat een wit plat dak toch wel iets heel anders is al een zwart plat dak. En ik was echt aangenaam verrast. Mooi afgewerkt. Alles sluit strak aan in de hoeken. Ook de randen zijn perfect afgewerkt. Ben blij dat we voor die PVC hebben gekozen. Dit gaat volgens mij ook wel wat doen aan de isolatie… wit weerkaatst de zon meer als zwart.
Wij gaan waarschijnlijk wel een laag kiezel aanbrengen op het plat dak waardoor de naden van de folie (die wel wat beter zichtbaar zijn dan bij een zwart dak) weg zijn. Maar dit waren we zowiezo van plan op ons plat dak…
Heb al voorgesteld aan Sindy om het paddestoelke van de dampkap wit te werven en er rooie stippen op te schilderen. 😆

Ook de binnenkant van de zolder ziet er proper uit. Veluxen zijn met oog voor detail ingewerkt. Ze hebben ook het trapgat afgewerkt met hout zodat er een uitschuifbare trap in kan worden gemonteerd. Ja… zeer tevreden over hun werk. Mannen van Altimo… puik werk!