Bezigheden tijdens eens verlengd weekend

Sindy heeft 2 weken verlof nu en ik had gisteren een dagje verlof genomen. Maw, een verlengd weekendje. Kan soms deugd doen. Het was nu wel geen weekendje van rust en niets doen.

Zaterdag zijn we paëlla gaan eten bij ons ma en pa.
Zondag hadden we een logé… mijn petekind. Die wou absoluut eens komen logeren bij ons. Wat maakt dat we maandagmorgen om 5u30 al klaarwakker waren omdat er iemand op ons bed stond rond te springen. 😉 
Maandag mij wat beziggehouden met wat proper maken van de ventilatieroosters. Was ook eens nodig. Rond de middag was er volk.  
Gisteren zijn we dan eens naar de Ikea gereden. In de hal moest er nog een kapstok komen en iets voor schoenen op te zetten en we hadden in de catalogus van de Ikea wel iets leuk gezien. We hadden ook nog wat planken en railkes nodig voor de rekken in de berging te maken en in de bureau moeten er nog kasten komen. Wij dus met afmetingen en goede moed naar de Ikea.
Bij aankomst was het iets minder… druk! Geen goed idee om tijdens een schoolvakantie naar nen Ikea te gaan blijkbaar.

Maar bon, kapstok en schoenenbankske gevonden, planken en railkes gevonden… een kast daarentegen… niet echt iets gezien dat ons kon bekoren. Ofwel te groot, ofwel te klein, ofwel te weinig ruimte om een deftige A4-map in te zetten ofwel niet de juiste kleur. Daar zullen we toch nog wat verder voor moeten kijken.

Bij thuiskomst stond er een camionetje van Telenet voor de deur. Er zou in de namiddag iemand gaan langskomen voor een nieuwe kabelmodem te installeren. Ene met een battery pack voor het alarm. Een uur later was hij al weer weg. Rond 16u30 stond de volgende aan de deur… iemand van Buretex uit Zonhoven voor de ramen op te meten voor lamellen te hangen. Dat was ook een wervelwind die door ons huis trok. Duidelijk iemand die ooit op een markt heeft gestaan. Amai. 😆 Maar kijk… de ramen zijn opgemeten. Nu moeten we alleen nog eens in Zonhoven zien te geraken om daar ne prijs voor te laten maken.

De laminaat boven is ondertussen ook volledig afgewerkt. De plintjes aan de trap en de overgang van de trap met de laminaat moest nog gedaan worden. Dat was blijven liggen omdat de trap nog niet afgewerkt was. Dit heb ik ondertussen ook gedaan. Ge kent dat hé… Onnozel werkske dat eigenlijk niet de moeite is om aan te beginnen maar het moet gedaan worden. Maar wat een onnozel werkske leek heeft toch wat zweet gekost. Omdat dat overgangsprofieleke van trap naar laminaat niet mooi recht erin past, heb ik daar wel een tijdje mee bezig geweest om de juiste hoekskes eruit te vijlen en zagen. Op zich lijkt dat eenvoudig… als ge Roger heet en de juiste tools hebt. Maar als ge Kuppens heet, dan hebde geen hangar of sponsor met alle mogelijke gereedschappen ter beschikking en is het behelpen. 😎

Maar het resultaat mag er zijn.

Nu is het wachten op volgende week dinsdag. Dan komen ze langs voor een onderhoud van de CV-ketel, afstelling van de hydrofoorpomp en om een nieuwe kolomkast van de badkamer te hangen. Die hing scheef omdat de ophanging het begeven heeft aan 1 kant. Heb daarvoor gebeld en ze komen ze kosteloos vervangen. Mooi!