Bespreking sanitair & elektriciteit

Gisterenmorgen was het vroeg dag. Om 9u werden we verwacht op de bouw voor de bespreking van sanitair en elektriciteit. Samen met Peter en Gert hebben we alle kamers en plaatsen gedetailleerd bekeken en bepaald waar de lichtpunten, stopcontacten, schakelaars en radiatoren moesten komen. Plaatsing van de hydrofoorgroep, collectoren, buitenkraan,… is allemaal uitvoerig besproken.
Wij hadden ons huiswerk al wat gemaakt en reeds voor ons zelf uitgemaakt waar we alles graag zouden hebben. Hier en daar is dit ter plekke dan nog bijgestuurd na advies van de specialisten. 🙂
Soms in ons voordeel, soms in ons nadeel. Maar ja, dat hadden we al wel verwacht.

Wij hadden graag een ander kleur van NIKO afdekplaatjes gehad ipv het voorziene witte plaatje. Maar na het horen van de meerprijs voor de “gekleurde” plaatjes… was dat witte plaatje eigenlijk nog niet zo slecht. 😀

Een handdoekdroger was ook iets wat op ons verlanglijstje stond. Maar hiervoor zou men alle sanitaire leidingen moeten ontdubbelen, en dus ook een aanzienlijke meerkost naast de al vrij dure handdoeken-radiator. Dus hebben we geopteerd voor een tussenoplossing… een aparte eenheid die autonoom werkt en niet is aangesloten op het circuit van de radiatoren.

4u later, een halve doos krijtjes lichter, hebben we nu onze eigen grottekeningen in de bouw en zijn we met een vrij tevreden gevoel vertrokken in de overtuiging dat dit mooi in orde gaat komen. De offerte zouden we later op den avond ontvangen.

En jawel, rond middernacht staken ze in mijn elektronische brievenbus… Wij hadden forse meerprijzen verwacht voor een aantal extra voorzieningen, maar het valt al bij al goed mee.

Vanaf morgen zal ik dus mijn nawerkse tripjes naar de bouw terug hervatten en gaan de werken weer van start.