Alarminstallatie

Tijdens de bouw hadden  we al de nodige voorzieningen gedaan voor een alarminstallatie te laten plaatsen. We zijn dan ook begonnen aan de zoektocht naar een firma die dit tegen de beste prijs/kwaliteit kan doen. Hebben ondertussen 2 firma’s over de vloer gehad. Varel Alarm en Luco Alarm.

Beide hebben ze zeer gedetailleerde uitleg gegeven over de werking van hun apparatuur en hebben ze samen met ons de situatie bekeken en voorstellen gedaan naar sensoren toe en waar deze het best te plaatsen en ik moet zeggen.. op de locatie van 2 detectoren na, zijn ze beide vrij gelijklopend. Ze hebben ook beide al een voorzichtige raming gemaakt van de kosten en ook daar zitten ze allebei vrij kort bij elkaar. Het is uiteraard wel nog wachten op de offertes zelf… want ramingen zijn altijd gevaarlijk, hé.
Het grootste verschil zit hem in de detectoren. Varel Alarm zou overal detectoren met IR en radar voorzien terwijl de Luco Alarm dit niet zou doen. Ook raden de mensen van Varel Alarm aan om aan te sluiten op een meldcentrale, terwijl Luco Alarm dit nogal zwaar overroepen vindt en voor particuliere woningen eerder een systeem met telefoonverwittiging adviseert.

We gaan dus nog even afwachten op de officiele offertes voor we gaan kijken wie ons het meeste ligt.