Aanzetten van de plinten

Nu de binnendeuren erin staan, kan de vloerder terug verder met de afwerking van de plinten. Dat stond vandaag dus op de planning. Wij hadden echter op laatste moment laten weten (gisteren dus 😳 ) dat we ook graag hadden dat alles afgekit zou worden (tussen bad en muur en douche en muur). Dus nog snel snel een offerte opgemaakt en afgetekend zodat de vloerder dit vandaag nog kon mee afwerken. Er was voorzien dat hij enkel vandaag nog werk zou hebben maar door dat extra afkitten zal hij vrijdag ook nog wel wat werk hebben.
Wel een klein misverstand van onzentwege… wij dachten dat de voeg tussen vloer en plint niet zou worden afgewerkt. Dus hadden wij dat ook op die offerte laten zetten. Blijkt dat zij met afkitten niet het afvoegen bedoelen en dat dit zowiezo was voorzien maar dat dit effectief het afkitten is met siliconen. Sindy was vandaag naar den bouw gereden om toch even te gaan kijken ter plaatse en na uitleg van de vloerder en de uitklaring van dit misverstand hebben we echter toch gekozen om de voeg tussen vloer en plint te laten afkitten in plaats voegen omdat dit rekbaar is. Cement wordt hard en bij uitzetten of dergelijke, barst dit… Dit zou bij ons normaal gezien niet zo snel gebeuren omdat we gespoten PUR hebben ipv platen, maar ik heb er een beter gevoel bij.

Sindy heeft ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om even te informeren voor onderhoud en dergelijke en heeft daarna de trap al voor een deel ingepakt met karton zodat deze een beetje beschermd is. We moeten deze namelijk nog vernissen.
Ook heeft ze al eens een toer gedaan om kleine gebreken/onvolmaaktheden te noteren en een fotoke van te maken. Valt al bij al nog héél goed mee. Het is vooral het plakwerk waar nog wat werk aan is. Voor de rest zijn er niet veel zaken waar we ons zorgen over maken. Allé, “zorgen” is veel gezegd…  🙄  ik ben ervan overtuigd dat dit in orde gaat komen.

Oh ja, we hebben vandaag ook een mailtje ontvangen van Van Lommel om te zeggen dat ze maandag een technieker gaan langs sturen om de 2 opmerkingen over de keuken te gaan nakijken en herstellen. 😎